Egy vidéki fürkész kalandozásai bezzegnémetországban

FelnémetiGerzson

FelnémetiGerzson

Mi ez a felfordulás az ukrán búza körül?

2023. április 27. - FelnémetiGerzson

Kicsit össze vagyok zavarodva, megmondom őszintén.

Miután az oroszok blokád alá vonták az ukrán kikötőket, segíteni kellett, hogy az ukrán gabona elkerüljön Ukrajnából azokba az országokba, amelyeknek az ukránok korábban is szállítottak: Afrikába, Ázsiába, satöbbi. Ugyanis enélkül a gabona nélkül ezekben a célországokban éhínség, humanitárius katasztrófa fenyeget.

Mivel EU tagállamok szomszédosak Ukrajnával, ezért az EU – szerintem nagyon helyesen – segített, lehetővé tette a gabona átszállítását ezeken az EU országokon, köztük Magyarországon. Vámmentesen, minden mentesen, gondolom.

Erre a gabonát elkezdték szállítani, viszont egy csomó ezekben a szomszédos országokban maradt, ami probléma (például a helyi termelőknek), mert kurvára lenyomta a helyi gabonaárakat. Mire ezek az országok bekeményítettek, és szembemenve az EU döntésével, betiltották az ukrán gabonaimportot. Az EU persze emiatt hőbörög, mert nem ez volt megbeszélve.

Kábé ennyi a hír például az Arte videójában.

Na, és miért is vagyok összezavarodva? Egy csomó minden miatt. Sorolom.

  • Miért marad ki az a videóból (és sok hírből), hogy Ukrajna nem az EU szabályozásoknak megfelelően termeszti a gabonát?
    Olyan vegyszereket használnak, amit az EU-ban már rég betiltottak, illetve génmódosított gabonát is termeszthetnek, ami szintén tiltott az EU-ban. Gondolom, ezeknek is köszönhető a nagyobb hozam, az alacsonyabb ár.
  • Hogyhogy nem szervezték meg atombiztosan, hogy az ukrán gabona tényleg csak keresztülhaladjon ezeken az országokon, és aztán elhagyja az EU-t?
    Ha erre a nagy sietségben nem volt idő, miért nem szervezik meg most, sovány kismalac vágtában?
  • Mi van most a humanitárius katasztrófával, miért nem beszél erről senki?
    Mert ha a gabona az EU-ban maradt, akkor nem jutott el a célországokba (Afrika, Ázsia), vagyis ott szarban vannak. Vagy így, hogy itt van az ukrán gabona az EU-ban, és kurva sok pénzt lehet vele keresni, már nem számít, hogy egy másik kontinensen emberek halnak éhen?
  • Miért nem használja ezeket az érveket Orbán és csapata, amikor az EU-t becsmérlik?
    Annyi minden hülyeség miatt harcolnak az EU-val, olyan sok hazugságot összehordanak. Most itt van néhány tény (gondolom, ezek tények) és észérv, mi a francért nem ezekkel az észérvekkel próbálnak segítségek kérni, támogatást szerezni (vagy akár együttműködve a lengyelekkel, románokkal, szlovákokkal, bolgárokkal valami tényleges megoldást közösen kiharcolni)?

    Vagy annyira be vannak rendezkedve a hazugságokra ültetett propagandagyártásra, hogy amikor van egy ilyen ziccer, amikor valamilyen tényre lehetne propagandát felhúzni, azt már észre sem veszik, mert igaz? (Komolyan, megnéztem mindenféle fideszes médiumot, semmi.)

    Vagy ők azok, akik kurva sok pénzt akarnak keresni az ukrán gabonán, ezért kussolnak? (Valahogy ezt nem hiszem, mert betiltották a behozatalt.)

    Amúgy már az is elég lenne a zavaromhoz, hogy most véletlenül egyetértek Orbánnal, hogy nemcsak a gabonaimportot, hanem a gabonatermékek behozatalát is betiltotta. Ha a gabonában olyan technológia, vegyszerek vannak, ami az EU-ban tiltott, ezek a dolgok nem tűnnek el, csak azért mert feldolgozzák.

 

Valaki világosítson már fel, mert tényleg nem értem.

Wondering... What'S Going On - Pulp Fiction GIF - Wondering Pulp Fiction John Travolta GIFs

A bejegyzés trackback címe:

https://felnemetigerzson.blog.hu/api/trackback/id/tr5518111844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása