Egy vidéki fürkész kalandozásai bezzegnémetországban

FelnémetiGerzson

FelnémetiGerzson

Mi micsoda?

...avagy öntsünk tiszta vizet a fürdővízbe, mielőtt kiöntjük a nevén nevezett gyerekkel együtt a nyílt kártyák közé

2023. március 08. - FelnémetiGerzson

A magyar sajtóban mindig ilyeneket olvasni, hogy „a kormány úgy döntött…”, vagy „a parlament elfogadta…”, vagy „az állami költségvetés terhére…”, vagy „az EU támogatásokból…”. Nem tudom, hogy szándékosan kommunikál így a sajtó, vagy egyszerűen a magyar sajtókultúra a szocialista éveknek köszönhetően ezt fogadja el politikailag korrektnek, de az idézett kifejezések elfedik a lényeget az újságot olvasó, rádiót hallgató, tévét néző emberek előtt.

Szóval öntsünk már tiszta vizet abba a kurva pohárba, és gondoljuk már közösen végig, hogy mi micsoda!

Kezdjük az elején!

„A kormány úgy döntött…”

Ki is ez a kormány?
Jelenleg, már 12 éve a fidesz (és kdnp) által delegált miniszterek, elükön Viktor királlyal a kormány. Amikor „a kormány úgy döntött”, akkor ez a tizenöt fideszes, kádéempés politikus döntött úgy, és elsősorban Orbán. Korábban, 2010 előtt, ezeket a főpolitikusokat más pártok delegálták. Akkoriban tizenvalahány szoci döntött úgy, meg az eszdéeszesek. Nem valami misztikus háttérhatalom.

Hadd mondjak egy-két példát:

  • Orbán és a tizennégy főből álló fideszes banda döntött úgy, hogy Magyarországra hozunk kurva sok akkumulátorgyárat, ami sok embert szeretne foglalkoztatni, ezzel elvileg munkát ad a majd kivonuló autóösszeszerelő üzemekben jelenleg foglalkoztatottaknak, de nem ad alternatívát ezen autóipari cégek magyar beszállítóinak. Mindamellett persze hatalmas környezeti és energia terhet ró minden magyar emberre.
  • Orbán és a tizennégy másik fideszes döntött úgy, hogy a tanárokat, egészségügyi dolgozókat nem fizetjük meg, viszont az NB1-es focisták átlagbére 1,5 millió forint.
  • Orbán és a haverjai döntöttek úgy, hogy az orvosokat képviselő kamarát tönkreteszi, anyagilag ellehetetleníti, mert az nem volt hajlandó támogatni az átgondolatlan ügyeleti rendszert, amit néhány géniusz összetákolt (aztán a parlament – lásd alább – egy napon belül elfogadott).

A következő is frankó,

„a parlament elfogadta”.

Amióta, már majd’ 3 éve rendeleti kormányzás van, ezt egyre kevesebbet halljuk, mert a rendeleti kormányzásban „a kormány dönt”, a parlament nem szavaz. De felejtsük ezt el egy kis időre. A parlament: 199 közszolga, akiket a felnőtt magyar állampolgárok közül, a felnőtt magyar állampolgárok választanak ki, hogy a magyar állampolgárok érdekeit képviseljék, az alapján irányítsák az országot. Ezekből jelenleg 135 fideszes vagy kádéempés (már 2010 óta). Ezért amikor „a parlament úgy dönt”, akkor ez a 135 fideszes, kádéempés dönt úgy, mert tökmindegy, hogy a maradék 64 nem fideszes mit mond.

  • Ezek a fideszesek döntöttek úgy, hogy einstandolják a médiát
  • Ezek a fideszesek vették el és élték fel a 3000 milliárd forintnyi magánnyugdíjpénztári vagyont

Na, ez is jó,

„az állami költségvetés terhére…”,

vagy „állami beruházás…”, és „a magyar állam hitelt vett fel”. Az állami költségvetés a te pénzed. Az, amit befizetsz ÁFAként, amikor megveszed a csirke farhátat, amit a jövedelmedből SZJA-ként levonnak, vagy a jövedéki adó, ami a benzin árában van, amit a kocsidba tankolsz. A tiéd. Nem a nyuszi tojta, nem a mikulást hozta. A te pénzed, aki adót fizet, vagy vásárol bármit is Magyarországon. Akkor is a te pénzed, amikor állami költségvetésnek hívják.

  • Szóval amikor „a kormány úgy dönt”, hogy a focisták átlagbére 1,5 millió forint, de még egy negyedik ligában játszó „labdarúgó” is jól él a fizetéséből – nem beszélve a körülöttük lebzselő élősködőkről (hívjuk őket sportvezetőknek) –, a tanárok havi átlagbére pedig 400-450 ezer, akkor a fidesz döntött úgy, hogy a te pénzedet inkább a focistáknak adja, mint a tanároknak.
  • Vagy amikor a fent nevezett akkumlátorcégek kurva nagy állami támogatást kaptak, hogy Pumalendre jöjjenek, akkor a te pénzedből adott nekik a fidesz ahelyett, hogy…
  • Amikor „állami beruházásként” foci és atlétikai stadionokat építünk, nem pedig az egészségügyet fejlesztjük, akkor Orbán és néhány haverja dönt úgy, hogy a pénzedet a focistáknak adja, nem pedig az egészségedre vagy a gyereked oktatására költi – mert a szórakozás, amit egy Mezőkövesd-Felcsút rangadó nyújt mind a 350 kilátogatónak többet ér, mint az egészség, vagy a gyerekeid jövője.
  • Amikor pedig a FUDAN Egyetemre, Budapest-Belgrád vasútvonalra a kínaiaktól, Paks 2-re pedig az oroszoktól hitelt vesz fel, azt a hitelt a te nevedben veszi fel, neked kell visszafizetni.
  • És persze mindezeknek a beruházásoknak azt a részét is te fizeted, amit Lőrinccel, Tiborccal és a többi strómannal ellopatnak.

Végül az

„EU támogatások”.

Na, ez szintén a te pénzed, amit a német, francia, svéd adófizető emberek dobnak össze neked – ugyanis ez is „az államháztartás”-ba megy – azért, hogy Magyarországon olyan dolgokra költsék el, ami segít az életszínvonalat felzárkóztatni az EU átlagára. Szóval, amikor az EU számon kéri, hogy Orbánék ugyan ne lopják már el ezt a pénzt, akkor a német, francia, svéd emberek követelik azt, hogy a pénzüket, amit a magyaroknak adnak, azért, hogy a jövőben a magyaronak jobb életük legyen, ne néhány szarcsimbók, élén Orbánnal lopja el.

 

Tehát ha a jövőben például azt hallod, hogy „a kormány úgy döntött, hogy az állami költségvetésből magánalapítványokba csoportosít át 50 milliárd forintot”, akkor tudd, hogy Orbán épp most lopott el tőled 50 milliárd forintot.

Vagy ha Orbánék az EU-t fikázzák, mert addig nem utalja az EU támogatásokat, amíg nincs rá garancia, hogy korrupció a közelébe se ér ennek a pénznek, akkor az EU arra kér biztosítékot, hogy a német, francia, svéd emberek által a magyaroknak összedobott pénzt ne lopja el Orbán és néhány haverja. És a fikázás azt jelenti, hogy „jajj, nehogy már ne szabadjon ebből lopnom!”.

A végére, összefoglalásként egy kis szótár:

  • kormány = Orbán és 14 fideszes haverja
  • parlament = fidesz
  • államháztartás = a te pénzed
  • EU-támogatás = a te pénzed, amit nyugat-európai emberek adnak neked, hogy jobban élj

A bejegyzés trackback címe:

https://felnemetigerzson.blog.hu/api/trackback/id/tr7318067094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása