Egy vidéki fürkész kalandozásai bezzegnémetországban

FelnémetiGerzson

FelnémetiGerzson

Maffiaállam

2023. október 30. - FelnémetiGerzson

A kormányzati kommunikáció szerint a Fidesz amiatt nem támogatja a svédek NATO csatlakozását, mert a svédek tiszteletlenek velünk, magyarokkal. Magyarországot példaként oktatják az iskolában a demokrácia leépülésével kapcsolatban. És ezt Orbánék felháborítónak találják. Azt most hagyjuk, hogy az orosz tankönyvek szerint az 56-os forradalom fasiszta felkelés volt, és ezt nem találják Orbánék felháborítónak, maradjunk a demokrácia leépülésénél.

Szerintem Orbánéknak igaza van. Sértő, hogy a svédek nem ismerik el a Fidesz teljesítményét, hogy az EU kötelékén belül nemhogy leépítették a demokráciát, hanem egy remekül működő maffiaállamot hoztak létre.

Vegyük csak szépen sorjába a tényeket, milyen leleményeket sikerült az állampártnak kiötölnie, végrehajtania, vagy egyszerűen csak elsumákolnia:

COVID

  • 48 ezer halott – lakosságarányosan Európacsúcs, és a világ élvonalában van.
  • Mindemellett több mint 300 milliárd forintért vásároltak 16 ezer lélegeztetőgépet, a pénz nagyrészét ellopták, a lélegeztetőgépek nagy részét soha nem használták, most raktárakban porosodnak eladhatatlanul. A vonatkozó vizsgálat előtt pedig az összes, ezzel kapcsolatos dokumentumot ledarálták.
  • A járványt még felhasználták arra, hogy a rendkívüli felhatalmazással élve elvonják a legnagyobb ipari vállalatok társasági adóját a nem fideszes önkormányzatoktól, ezzel ellehetetlenítsék ezeknek a városoknak a bármilyen fejlesztésekkel kapcsolatos mozgásterét

Lopások

Rengeteg, nagyon drága (nyugat-európai beruházási költségekhez képest 2-3-szor drágább) építkezés, aminek 100%-át Lölö és más NER-es vállalkozók cégei végzik:

  • Atlétikai vébé: a stadion és a szervezés költsége bő 300 milliárd forint. Soha nem fog megtérülni. Ebből a stadion építése 246 milliárd
  • 2010 után 36 stadion épült az országban, összesen 367 milliárd forintból (az atlétikai vébé-stadionon kívül)
  • A Budapest-Belgrád vasútvonal, aminek várható megtérülése 979 év (!!!), magyarországi szakasza 800 milliárd forintba kerül.
    Ennek a szakasznak kilométere 1,4 milliárd forinttal drágább a szerb szakasz kilométerénél, ráadásul a kínai irányítástechnika nem is felel meg az európai szabványnak, ezért vagy még beletolunk százmilliárdokat, vagy csak max 100-zal közlekedhetnek a vonatok rajta.
  • Autópályák: 2010 óta további kábé 500 km épült (most már 2000 km körül járunk), átlagosan 2 és 3,3 milliárd forintért kilométere. Viszont Orbánék rájöttek, hogy előbb-utóbb már nem lehet többet építeni, de a meglévőket fenn- és karban kell majd tartani, ezért odaadták Lölönek a fenntartást 35 évre (!!!). A becsült költség 10 ezer milliárd forint. Ebben nemcsak a fenntartás, hanem további építések és bővítések is benne vannak.

„Visszautasíthatatlan ajánlatok” vállalkozások „átvételére”

  • A jól menő kisebb vállalkozásoknak, vállalkozóknak egyszerűen ultimátumot adnak, hogy vagy eladják a (nem eladó) vállalkozásukat, vagy tönkreteszik őket. Csak a szűk környezetemben ez történt az egri Panoráma Hotellel, majd a Hotel Egerrel is.
  • A nagyobbaknak tényleg nagyvonalú ajánlatot tesznek – lásd Vodafone (660 milliárd forint), vagy Budapest Airport (4 milliárd euró = 1500 milliárd forint) – és megveszik.
  • A harmadik lehetőség, hogy állami kötődésű céget odaadnak, vagy áron alul eladnak NER-eseknek, majd nagyon sok adófizetői pénzt pumpálnak bele. Lásd Hunguest Hotels: amióta 2016-ban Orbáné lett, tízmilliárdokat adott nekik az állam fejlesztésekre, felújításokra.
    A másik példa, ami eszembe jut, a Visontai Erőmű: 2018-ban megvette Orbán (Lölö) 5,9 milliárdért – a magyar államnak nem kellett ennyiért –, még abban az évben kivettek belőle 11,2 milliárd osztalékot az eredménytartalék terhére, majd a magyar állam megvette tőlük 17,4 milliárdért.

 

Miközben ezermilliárdokat lopnak el,

lassan átalakítják az oktatást, egészségügyet.

(Ja, a teljes magyar oktatás éves költségvetése kábé 2000 milliárd forint – csak hogy tudjuk hova tenni az ellopott pénz nagyságrendjét.)
Azért nem írom, hogy tönkreteszik az oktatást és egészségügyet, mert ez nem igaz.
A magániskolák, magánklinikák virágoznak, jóminőségű szolgáltatást nyújtanak. Azoknak, akik meg tudják fizetni. Aki nem tudja megfizetni? Az beszopta.

  • Ha arra gondolsz, hogy a te gyereked a rendes oktatási rendszerben is remekül fejlődik és teljesít, két dolog jusson eszedbe: 1. Mennyi pénzt költöttél különórákra, matekra, angolra? No, az nem a közoktatás volt, hanem magán. 2. Lehet, hogy a gyereked jól teljesít, de versenyképes tudást szerez kitűnő tanulóként nemzetközi szinten? Mert a jól fizető (nagy) cégeknél olyan fiatalokkal kell versenyeznie, akik más országokban tanultak.
  • Vagy ha az jut eszedbe, hogy te a magyar egészségügyben is tökéletes ellátást kapsz, a következő kérdéseket ajánlom figyelmedbe: 1. Magán fogorvoshoz jársz, vagy az államihoz? És nőgyógyászhoz / urológushoz / gasztroenterológushoz / …? 2. Elégedett voltál azzal, amit a kórházban tapasztaltál, amikor legutóbb egy közeli hozzátartozód benn volt? Mindent kapott, rendes kaját, evőeszközt, budipapírt, jó (egészségügyi) ellátást?

Az akkugyárakról, aszályról-öntözésről-vízről, környezetvédelemről és fenntarthatóságról is akartam írni, de ha eddig eljutottál, akkor te is tudod, miről beszélek. Ha pedig nem olvastál eddig, minek koptatnám tovább az ujjaimat?

Mindeközben az ország választott vezetői, pereputtyuk és strómanjaik már azt a fáradságot sem veszik, hogy a köztörvényes bűnözéssel megszerzett vagyonukat titkolják. Mennek luxusjachtozni a Földközi tengerre, hatalmas kastélyt építenek Hatvanpusztán, felvásárolják fél Tihanyt és luxusnyaralókat építenek oda, szupersportautókat gyűjtenek, satöbbi.

Szóval méghogy leépült a demokrácia Magyarországon? Én is megsértődnék a svédekre, ha ezt tanítanák a gyerekeiknek!

Nagyon frankó kis maffiaállamot sikerült itt bő évtized alatt felépíteni. Ez azért több elismerést érdemelne, nem?

Hülye svédek!

A bejegyzés trackback címe:

https://felnemetigerzson.blog.hu/api/trackback/id/tr818246361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása