Egy vidéki fürkész kalandozásai bezzegnémetországban

FelnémetiGerzson

FelnémetiGerzson

Koronavírus – pánikkeltés, vagy valódi veszély? Vagy éppen mi a valódi veszély?

2020. augusztus 31. - FelnémetiGerzson

Ezt a bejegyzést már hetekkel ezelőtt írtam, de talán most még időszerűbb, mint akkor, amikor megírtam, de nem volt kedvem kitenni

Sokmindent hallok és olvasok a koronavírusról. Hogy Kínában hozták létre mesterségesen. Vagy éppen az USÁ-ban, aztán átküldték Kínába, hogy aztán a kínaiak vigyék el a balhét. Hogy a zsidók/gonosz pénzemberek/USA/… akarja tönkretenni a világgazdaságot, munkanélkülivé tenni a zembereket, aztán minden vagyonukból kisemmizni őket. És hogy a védőoltás nem is lesz igazán védőoltás, mert vírus ellen ilyen nem használ, mert a vírus túl gyorsan mutálódik, viszont sok pénzbe fog kerülni. Aztán hogy az egész egy nagy médiahájp, amúgy semmi baj nincs, csak az ember agyával játszanak, és a kormányok pedig kénytelenek követni a médiahájpot. Meg hogy ami Olaszországban, Spanyolországban, Amerikában történt, történik, az semmi különös, mert most sem haltak meg többen, mint általában szoktak, egyébként is idősek halnak csak meg, de ők sem a vírustól, hanem a számtalan egyéb betegségüktől. Amúgy is tökmindegy, öregek, úgyis meghaltak volna előbb-utóbb, és a sok halottról, koporsóról készült fényképek is hamisak voltak. Ja, arról nem is beszélve, hogy ne horgyá’ maszkot, mert nem kap elég oxigént az agyad. Satöbbi.

Nem értem én ezt az egészet.

Nyilván a szarkazmusból lejött, hogy én nem gondolom igaznak a fent leírtakat.

Nem gondolom, hogy az az idióta Trump hagyná, hogy a választás évében egy médiatrükkel kihúzzák alóla a talajt. Mert annyira azért nem idióta, pont a média ügyes használatával került a mostani székébe. Először, ha visszaemlékszel, ő is a demokraták médiatrükkjének hívta az egészet, és az utolsó volt, aki maszkot vett fel. Azt is csak akkor, amikor már nemcsak New Yorkot tette padlóra a fertőzés, hanem a déli államokban is nagyon gáz volt a helyzet. De ne foglalkozzunk idiótákkal, nézzük az olaszokat. Lehet mondani, hogy lusta dígó, meg fegyelmezetlen népség, ilyesmi, de ami március-áprilisban történt Lombardiában, az nem kitaláció volt. Európa egyik legjobb egészségügyi rendszerében a kórházak messze túlterhelődtek, és az orvosok, a szinte egészségesnek látszó, frissen behozott betegek hozzátartozóit kérték, hogy búcsúzzanak el az apjuktól, anyjuktól, mert holnap-holnapután meg fog halni. Mert nem tudnak segíteni rajta, nincs elég lélegeztetőgép.

Vagy a bezzegnémetek.

Próbálnak pengeélen egyensúlyozni, hogy a gazdaság is működjön, de közben oda is figyeljenek a lehetséges fertőzésgócokra, de ők sem mondják, hogy ez az egész hülyeség, csak médiafelhajtás. Nem gondolom, hogy csont nélkül hajlandóak lennének beáldozni a gazdaságuk 10-15%-át egy médiahájp miatt.

Az „öregekről”, krónikus betegekről néhány gondolat. Szükségünk van az idősebbekre. Akkor is, ha nem tökéletes az egészségük, ilyen-olyan pirulákat szednek, hogy ne legyenek betegek, satöbbi. Én nagyon szerettem a szüleimet, nagyszüleimet. Szerettem volna, hogy sokáig éljenek, néhányan szerencsére elég sokáig is éltek. Ha valaki azt mondja, hogy 75 év felett már nyugodtan meg lehet halni, semmi gond, gondoljon már a saját felmenőire. Vagy mondja a szemükbe, hogy most már nem probléma, ha meghalnak, mert úgyis meghalnának előbb-utóbb. Sok krónikus betegről nem is tudod, hogy krónikus beteg. Vagy ha tudod, fel sem tűnik. Mert a barátod, és megszoktad, hogy semmi baja, mert szedi a gyógyszerét. Nyugodtan meghalhat két hét múlva? Mert úgyis meghalna előbb-utóbb?

Emberek! (Emberek?) Térjetek már észhez!

Nézem ezeket a videókat, illetve olvasom a cikkeket a féligazságokat felsorakoztató vírustagadóktól, akik feltesznek – amúgy jogos – kérdéseket: „Berlinben volt egy többszázeres tüntetés. Hogy lehet, hogy nem robbant be a vírus?”; „Magyarországon nézőkkel rendezik a focimeccseket. Hogyhogy nem alakultak ki komoly fertőzésgócok?” Stb.

Egyedül vagyok, aki el tudja fogadni azt a választ, hogy „nem tudjuk”? Ez a vírus nemrég bukkant fel, még később sikerült izolálni, hogy aztán alaposabban vizsgálni tudják. Ahhoz, hogy mindezen kérdésekre választ kapjunk, idő kell. Számomra sokkal hitelesebb, ha egy szakértő azt mondja, hogy „még nem tudjuk”, mintha elkezd blöffölni, és hülyeségeket beszélni. Vannak olyan dolgok, amiket tudnak a vírusról, vannak, amiket még nem.

Pl. tudják azt, hogy cseppfertőzéssel terjed. Azt is tudják, hogy a lappangási idő alatt – ami legalább egy hét – is fertőz. Azt is, hogy sokaknál súlyos tünetekkel járó légzőszervi megbetegedést okoz (másoknál nem), és ezt az idősebb, eleve betegebb szervezet nehezebben tolerálja. Emiatt kell a maszk, a távolságtartás, illetve a karantén. Nekem ennyi információ egyelőre elég.

Azzal az „információval”, hogy a maszkviselés megvonja az agytól az oxigént, nem tudok mit kezdeni. Azok, akik ezt terjesztik, láttak már orvost, asszisztenst munka közben? Mit is viselnek? Maszkot! Napi jónéhány órában. Évtizedeken keresztül. Agykárosodottnak tűnnek? Nem.

Én megteszem, amit a szakértők javasolnak: hordom (rendesen hordom, nem csak a számon, nem az államon) a maszkot, és igyekszem távolságot tartani.

Mert ennyi áldozatot meghozok azért, hogy ne haljon meg a jövő hónapban a nagymamád, legjobb barátod, vagy éppen te.

A bejegyzés trackback címe:

https://felnemetigerzson.blog.hu/api/trackback/id/tr4616183838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása