Egy vidéki fürkész kalandozásai bezzegnémetországban

FelnémetiGerzson

FelnémetiGerzson

Petry Zsolt margójára

2021. április 09. - FelnémetiGerzson

Gondolom, mindenki hallotta Petry Zsolt közelmúltbeli történetét. Aki nem, az járjon utána, vagy olvassa el ezeket a cikkeket (egy, kettő, három).

Szóval kirúgták ezt a jóembert és politikai ügy (is) lett belőle. Nem ő csinálta a politikai ügyet, hanem a politikusok. De most ezt hagyjuk, nem erről akarok értekezni ebben a kisdolgozatban, hanem Petry Zsoltról és a vele történtekről.

Zsolt egy jó kapus volt, és most egy annál még jobb kapusedző. Sajnos, 17 év németországi élet és munka után elkövette azt a hibát, hogy az őt foglalkoztató cég alapokiratában rögzített értékekkel ellentétesen nyilatkozott. Erre az őt foglalkoztató cég kirúgta. A történet ilyen egyszerű. Az, hogy ez a cég egy fociklub, az lényegtelen. A cég, az cég – egy üzleti vállalkozás, üzleti célokkal, alkalmazottakkal, vezetőkkel, satöbbi.

Hadd világítsam meg egy példán keresztül:

  • A jelenlegi cégem egyik alapértéke, amit minden nyilatkozatában hirdet, a becsületesség
  • Tegyük fel, hogy én egy sokak által ismert ember vagyok – véleményformáló / influenszer :-D –, és azt nyilatkozom az újságnak, hogy „aki hisz a becsületességben, az is hülye, szemesnek áll a világ, én is úgy loptam össze a napi lamborghinire valót”
  • Mit tesz erre a cégem? Kirúg, mint macskát szarni. Miért? Azért, mert nemcsak azért kapom a fizetésemet, hogy jól végezzem a munkámat, hanem emellett azért is, hogy a cég értékeit képviseljem.
  • Sőt, mivel a becsületesség mostanában trendi, ennek az egésznek híre megy, és olyan cég, aki kicsit is ad a megítélésére, nem fog engem foglalkoztatni a közeljövőben. Sehol. Csak ott, ahol majd jól rálegyintenek, sőt rám kacsintanak, hogy „ugyan már, Gerzson, szemesnek áll a világ, ha lehetősége adódna rá, azt hiszed más nem lopna?”
  • Hogy érezném magam ebben a szituban? Szarul

Na, ilyen lehet most Petry Zsoltnak. Sajnos benézte, amit nagyon sajnálok.

Egy dolgot nem értek csak, mert abban biztos vagyok, hogy egy értelmes, intelligens ember: hogy a francba nem rakta össze 17 év németországi élet után, hogy ez nem egy következmények nélküli ország? Itt, ha valaki a saját fészkébe piszkít, azt onnan kirakják. Sőt, szerintem a második világháború óta ebben az országban, aki politikailag korrekt akar lenni, sokkal jobban figyel arra, hogy hogyan fogalmaz, mint más országokban, mert még mindig sokan azt gondolják szerte a világban, hogy „német = náci = fajgyűlülő = népirtó”. És ezt a traumát még nem sikerült a németeknek kiheverniük.

Mielőtt még bezzegnémetország-fényezés gyanújába keverednék: az idióták aránya itt is ugyanakkora, mint bárhol másutt, bármilyen másik tetszőlegesen kiválasztott közösségben. Mint tudjuk, ez az arány állandó.

Ja, és ha valaki a focicsapat szemszögéből is kíváncsi arra, miért is volt egyértelmű, hogy a Herthának így kellett döntenie, ez a rövid cikk szépen összefoglalja.

Na, üdv innen a faluszélről!

A bejegyzés trackback címe:

https://felnemetigerzson.blog.hu/api/trackback/id/tr716495808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása